2012

Lite fiberinformation
På informationskvällen om bredband via fiber berättade en representant från Mjönäs om hur de har gått till väga med sitt fiberprojekt. Efter informationen skrev de som var intresserade av att vara med i en styrelse eller hjälpa till på annat sätt upp sig på en lista. Ni, som inte var med på mötet, får gärna kontakta Thobias Svensson eller skicka ett mail till Linderöds Byagille om ni är intresserade av att hjälpa till på något sätt. Ju fler som vill hjälpa till desto bättre.

Insamlingskväll i församlingshemmet
I våras samlade Linderödsbor ihop flera kassar med kläder och leksaker till ett barnhem i Ukmerge, Litauen. Nu är det dags för återkoppling! Tisd 27 nov kl 18:30 kommer representanter från Lions i Sölvesborg och visar bilder samt berättar om insamlingsprojektet. Det bjuds på kaffe och tårta som tack för Linderöds tidigare gåvor. På nytt passar vi på att göra en insamling till dessa utsatta barn. Kläder, skor o leksaker tas tacksamt emot. Välkomna önskar Linderöds församlingshem och Lions i Sölvesborg!

Allhelgonahelgen
Även i år tänkte Byagillet att vi ska lysa upp byn i höstmörkret på Alla Helgons Dag. Marschaller, som ska tändas kl 17:00, finns att hämta hos Handlar´n. Byagillet står för kostnaden.

I samband med gudstjänsten i Linderöds kyrka sönd 4 nov  kommer det att tändas marschaller på kyrkogården. Ca kl 17:00 bjuds det på grillad korv. Välkomna önskar församlingen o Byagillet!

Låna en bok eller två…
På Café Stationen finns en bokhylla där man kan hämta böcker. Man kan låna eller bara ta en bok. Något för kulna höstkvällar! Välkomna att hämta önskar Carita och Byagillet.

Bredband via fiber till Linderöd
Vi har fått in ett sextiotal intresseanmälningar angående bredband via fiber. Det kommer att bli en ny träff till hösten där vi diskuterar hur vi går vidare.

Foto-orientering
Den uppskattade foto-orientering tar en paus i höst, men återkommer förhoppningsvis nästa år.